Zdravstveni zavod Zdravje Več kot 20 let izkušenj z zdravjem 2 zdravstvena programa, 14 ambulant, 20 let izkušenj.

Predstavitev

25+ Priznanih zdravnikov specialistov
20.000+ Zadovoljnih pacientov
1.500+ Pregledov mesečno v ordinacijah

Celostni pristop

Od glave do pete - 14 različnih ambulant na enem mestu.
Naročite se na pregled

Spoznajte nas

Na voljo smo vam v ponedeljek in sredo od 08.00 do 19.30 ure, v torek od 08.00 do 21.00, v četrtek od 08.00 do 19.00 ure ter petek od 08.00 do 15.00.
Podrobno o zavodu zdravje

Telefon

01 436 82 17

Kje smo

Smoletova 18,
1000 Ljubljana

PIŠITE NAM

info@zzzdravje.si

Program Pravočasno

Za vaše zdravje je dobro samo najboljše, zato se pridružite programu Pravočasno in si priskrbite celostno preventivno obravnavo!

Zanima me več

Program Redni Servis

Odmislite skrbi v zvezi z zdravjem. Osredotočite na poslovanje ter užitke vašega prostega časa.

Zanima me pregled

Vse o zdravju

Hipertenzijo ima skoraj vsak drugi Slovenec

Vsako leto maja je svetovni dan hipertenzije, katerega namen je ozaveščanje ljudi o povišanem krvnem tlaku ter pomenu zdravega življenjskega sloga pri preprečevanju le-tega. Kronične nenalezljive bolezni so v Sloveniji in svetu vodilna zdravstvena težava in vzrok za prezgodnjo umrljivost. V Sloveniji kronična obolenja povzročijo 70 odstotkov vseh smrti, med vodilnimi vzroki pa so na prvih dveh mestih bolezni srca in ožilja ter rak. Ne zanemarite svoje zdravstvene težave, obiščite zdravnika pravočasno.

Podrobno

S kajenjem bomo uničili sami sebe

Družba brez tobaka je letos tudi slovenska nacionalna usmeritev. Kajenje namreč pušča za sabo toliko bolezni, slabega zdravja in žalostnih zgodb, da je vredno o tej temi znova in znova ozaveščati. Zaradi bolezni, povzročenih s kajenjem, umre približno polovica kadilcev, vsak dan deset. Čimprejšnja opustitev kajenja pomembno izboljša zdravje in podaljša življenjsko dobo, zato se je tej razvadi pametno odpovedati. Če ne gre drugače, poiščite nasvet in pomoč strokovnjaka na Zdravstvenem zavodu Zdravje.

Podrobno

Nadležnost in resnost alergijskega rinitisa

Na pomlad žal na plano pridejo tudi alergije na cvetni prah oziroma rinitis. Alergijski rinitis ali seneni nahod pomembno vpliva na kakovost bolnikovega življenja, moti spanec, povzroči izostanek v šoli in zmanjša delovno storilnost ter vpliva na preživljanje prostega časa. Zdravnika sicer obišče večina tistih, ki imajo od zmerne do težjo obliko alergijskega rinitisa, medtem ko se z blago obliko bolezni po zdravniško pomoč obrne le nekaj odstotkov ljudi. Številke so skrb vzbujajoče, če vemo, da nezdravljen alergijski rinitis pogosto vodi v hujše bolezni.

Podrobno

Občutljivost ramenskega sklepa

Ramenski sklep je zaradi svoje izjemne gibljivosti pogosto izpostavljen akutnim in kroničnim poškodbam. Stabilnost ramena je namreč v primerjavi z drugimi sklepi slabša. To občutijo zlasti športniki. Zanje je pomembno pravočasno prepoznavanje in zdravljenje poškodb, ki lahko vodijo v dolgotrajno ali celo trajno okvaro. Pa četudi niste športnik, imate lahko težave z rameni. Imejte v mislih pravočasen pregled pri strokovnjaku.

Podrobno

Žolčni kamni - pogosti, vendar odpravljivi

Žolčni kamni povzročajo znake bolezni kadar povzročijo zaporo iztoka žolča iz žolčnika. Lahko jih imamo, pa za to ne vemo, ker nam ne povzročajo težav. Značilni znaki bolezni so slabost ob krčeviti bolečini pod desnim rebrnim lokom, ki se širi nazaj proti hrbtenici. Ob slabosti je možno bruhanje. Če se žolčnik zaradi zapore iztoka žolča tudi vname, je prisotna tudi povišana telesna temperatura. S to zdravstveno težavo se sooča od 10 do 20 odstotkov odraslih, ženske pogosteje.

Podrobno